10: Võrkude rikkusː vabast tarkvarast vaba kultuurini

 Hoolimata asjaolust, et artikkel on kirjutatud 20 aastat tagasi, leiavad Eben Mogleni ennustused aset tänapäeva maailmas.


Tema mainimine vabast tarkvarast kui uuest maailmast, mis vajab uusi seadusi, oli tõsi, sest praegu ei kata autoriõiguse seadus täielikult Internetti -> 'free software could become a self-organizing project, in which no innovation would be lost through proprietary exercises of rights'.

Eben Mogleni ennustus, et avatud lähtekoodiga tarkvara on üks domineerivamaid, läks tõesti täide.
Oma artiklis mainib ta, et vaba tarkvara on juba avaldanud märkimisväärset mõju tarkvaratööstusele, tuues näiteks Linuxi operatsioonisüsteemi tõusu. Praegu on sellisi kompaneid palju: IBM, Intel, Microsoft, Oracle.

Sellega on seotud ka tema teine ​​mainimine, et innovatsiooni kvantiteet ja kvaliteet sõltuvad avatud ja vabast tarkvarast. Siis on väikestel startuppidel, ettevõtetel lihtsam oma projektiga oma teekonda millegi uue loomisel ja inimeste elu lihtsustamisel alustada.

"The global interconnection of networks eliminated the bottleneck that had required a centralized software manufacturer to rationalize and distribute the outcome of individual innovation in the era of the mainframe." - see väide on juba täitunud ja täitub jätkuvalt, inimesed leiavad uusi viise Interneti kaudu suhtlemiseks

Vaatamata nii täpsetele ennustustele ei ole mõned veel tõeks saanud. Võib-olla on peagi vaba tarkvara rohkem kaasatud ühiskonnaellu, valitsusse.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

8: IT proff...?

9: IT juhtimine ja riskihaldus

12: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus