11: Arendus- ja ärimudelid

 Tavaliselt kalduvad inimesed tarkvara projekti loomisel unikaalse mudeli poole, mis pakub pidevat täiustamist, kontrollimist ja valideerimist, kui toote lõplik kuju on saavutatud.

Esiteks spiraalmudel on see tarkvara arendusprotsess, mis ühendab endas nii iteratsiooni kui ka etappide olemasolu ehk on sama lugu nagu waterfall model & iterative model. Spiraalmudelis pööratakse erilist tähelepanu elutsükli korraldust mõjutavatele riskidele.
Samuti seda mudelit kasutatakse suurte projektide loomisel, aga see pole reeglina. 

Üks näide on E-õppe platvormi loomine nimega Duolingo.  See projekt kasutab mudeli sarnaseid omadusi: põhineb pideval muutumisel (ka viimastel etappidel), töötab tagasisidega, uusi funktsioone lisatakse pidevalt. 

Tänapäevadel on tuntud tarkvara nimega Grammarly. Praegu on see tehisintellektil põhinev võrguteenus, mis aitab kirjutada tekste ainult inglise keeles, kuid peagi toetab teisi keeli. See on suurepärane näide Freemium ärimudeli projektidest mis sai alguse 2009. aastal. 

Tasuta versioonis pakutakse kasutajale teksti ja kirjavahemärkide kirjaoskuse kontrollimist. Kuna premium versioonis on võimalik kontrollida plagiaadi olemasolu oma tekstis, teksti vormindada, asenda sõnad targematega sõnadega (n. big, aga considerable) jne.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

8: IT proff...?

9: IT juhtimine ja riskihaldus

12: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus