12: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

 Selles artiklis jagan oma kogemusi kahe programmi kasutamisest ning nende kasutatavusest. Mõlemad programmid on mõelnud, et loovusega midagi luua.

Blender võimaldab inimestel luua vapustavaid 3D-objekte ja animatsioone. Kuna uue kasutaja jaoks on liides liiga segane. Väga palju elemente asuvad ekraani nurkades ning enamus neist torkavad silma.

Juhul, kui inimesel on eesmärk teha low-poly auto, siis kogu protsess algajatena võtaks rohkem kui 30 minutit ja tavakasutajale 2-3 minutit. Siis tõhusus Hea tõhusus, kui teate kõiki hotkey'si.

Objektiga "manipuleerimine" ehk ekraanil liikumine ja objektiga töötamine  Blenderis erineb teistest programmidest, mis mõnikord paneb kasutaja nördima. Hea näidis on see, hiire vasakut nuppu vajutades ei liiguta kaamera üle ekraani, vaid toimub elementide eristamine.

Pärast pikka puhkamist programmist on soov kõik hotkey'sid uuesti meelde jätta, sest ilma nendeta on Blenderiga väga raske töötada.

Enamasti on piisavalt teatud vea eemaldamiseks lihtsalt vajutama klahvikombinatsiooni CTRL-Z, aga kui projekt on suur siis on jama.

Blender on tasuta ja open-source projekt. Blenderi kasutamise pärast võin julgelt öelda, et programm ei ole omas valdkonnas just kõige mugavam ja konkurent tuleb ülesannetega paremini toime - Autodesk Autocad.

Photoshop CS 5 versioon on minu meelest kõige parem, sest mingi "meisterlikkust" omandasin juba lapsepõlves ilma guide'teta. Sel põhjusel paneksin ma õpitavuse aspekti 10/10.

Tõhusus on väga kõrgel tasemel. Mõnikord leiab kasutaja palju lähenemisviise ühe projekti loomiseks.

Enamasti on leiatav vajalik tööriist ülemiselt paneelilt, isegi kui te pole programmi pikka aega kasutanud. Kuna nimed on sarnased nähtustega päriselus(nt. Parandamine> Transformatsioon> Deformatsioon).

Vigu on väga lihtne parandada, kui teate, kuidas Layers'iga töötada. Igakord on võimalik kasutada kiirklahvi CTRL-Z😁.

Photoshop on imepärane riist, millega saab hakkama iga regulaarne arvuti kasutaja.

Hoolimata asjaolust, nende programmidega töötavad spetsialistid, aga väga tahaks, et teiste inimeste programmi kasutamise kogemus oleks positiivne.




Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

8: IT proff...?

9: IT juhtimine ja riskihaldus